Derfor giver det mening at arbejde med mening!


Skrevet


Projektmedarbejder Trine Olsen fra Kollegiet Kingosvej (botilbud på Granhøjen) er blevet inspireret til nedenstående refleksioner efter en temadag med Anders Dræby om meningsskabende terapi med afsæt i logoterapiens grundbegreber af Victor Frankl.  Logoterapien – en terapi der giver mening  I grove træk handler det om at skabe mening i og med sit liv.   I Frankls bog står der på et tidspunkt om en mand, som er i terapi på… Læs mere »

Hvordan undgår vi at stigmatisere og klientificere vores beboere (yderligere)?


Skrevet


Hvordan undgår vi hos Granhøjen at bidrage til den fastlåste opfattelse vores beboere ofte kommer med? Og hvordan hjælper og støtter vi beboerne i at arbejde med deres psykiske problematikker uden at give de problematikker hovedrollen? De spørgsmål besvarer Sabine Beck i nedenstående blogindlæg. Sabine er en af Granhøjens sagsbehandlere. ”Min erfaring er, at når… Læs mere »

Den psykiatriske behandling skal integreres i det socialpædagogiske arbejde


Skrevet


“Psykiatrien er belastet så hårdt lige nu, at det ikke bare kan løses med flere ressourcer.” Sådan starter forstander på Granhøjen, Grete Mikkelsen, sit debatindlæg. Hun foreslår, at bostederne opbygger deres egne akutberedskaber, så den psykiatriske behandling bliver integreret i det socialpædagogiske arbejde. I debatindlægget ligger Grete Mikkelsen vægt på fordelene ved psykiatrisk behandling og… Læs mere »

Hvorfor skal vi løfte i flok?


Skrevet


Ja, hvorfor egentlig? ”Det kan da ikke være rigtigt, at jeg skal stable brænde alene, hvis beboerne ikke er med? Og hvorfor skal beboerne og jeg i det hele taget køre brænde? Hvorfor er der ikke ansat en pedel til det?”. Det er alle spørgsmål, jeg har hørt mange gange hos nye medarbejdere på et… Læs mere »

Direktør på psykiatrisk privathospital: Vi bruger ikke tvang


Skrevet


Privathospitaler er et alternativ, der skal styrke det offentlige sundhedsvæsen. Ikke en erstatning for utilstrækkelig behandling. Det skriver direktør for Skovhus Privathospital Kit Kjærsgaard i blogindlæg. Ville Skovhus Privathospital stadig være der, hvis det offentlige system gav den behandling, som det skal? Nogenlunde det spørgsmål fik jeg fornylig, da DR skulle på besøg på Skovhus… Læs mere »

Regionerne har svigtet psykiatrien


Skrevet


Uanset om sundhedsformen bliver en realitet eller ej, så er Christiansborgs politikere i valgkampen nødt til at forholde sig til en psykiatri, der er brudt sammen. Hverken regionerne eller kommunerne har løst deres opgave. Så hvad sætter vi i stedet? Regioner eller ej ser ud til at blive et af den snarlige valgkamps store spørgsmål…. Læs mere »

Behandling skal være bæredygtig


Skrevet


Vi er som samfund alt for dårlige til at løfte børn og unge med psykiske lidelser ud af sociale problemer. Granhøjens direktør, Grete Mikkelsen, uddyber  i et nyt blogindlæg på DenOffentlige, der kommer som en reaktion på en rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, der blev udgivet i slutningen af sidste år. Rapporten viser bl.a., at unge… Læs mere »

Er en spade altid en spade?


Skrevet


I kommunikationen med andre mennesker sker der altid noget – men bliver afsenders budskab altid korrekt forstået af modtager? Jeg har ofte hørt, at det er modtageren, som bestemmer budskabet. Dette har jeg forstået som, at det dermed også er afsenderens ansvar at sikre, at modtageren opfatter det oprindelige budskab, det som afsender vil igennem… Læs mere »

Det er hverdagen, der virker


Skrevet


Hverdagen kan være livsændrende. Når man får opbygget en hverdag, der virker strukturerende i ens tilværelse, så tager man de første spæde skridt til at ændre sit liv til at indeholde andet og mere end at have en psykisk diagnose. De fleste af os kender betydningen af, at vi gør en positiv forskel for andre… Læs mere »

Regeringen er på rette vej i psykiatriplan


Skrevet


Når regeringen i nyt psykiatriudspil lægger op til at inddrage de private i behandlingen af retspsykiatriske patienter, vil patienterne opleve større sammenhæng i behandlingen. Gå videre af den vej opfordrer direktør af Skovhus Privathospital Kit Kjærsgaard og Granhøjens direktør Grete Mikkelsen i dette indlæg på DenOffentlige.dk. Læs hele indlægget om Granhøjens kommentarer til den nye… Læs mere »