Her kan du følge Granhøjens medarbejdere, der blogger om både faglige
emner inden for socialpsykiatrien og om historier fra hverdagen på Granhøjen.
Du kan også møde gæstebloggere, der giver os inspiration og meninger til debat.
Følg med og deltag i debatterne her på bloggen.
 
Hvis du vil skrive et indlæg på bloggen,
er du meget velkomment til at kontakte os på  lpg@granhojen.dk.

Regionerne har svigtet psykiatrien

Uanset om sundhedsformen bliver en realitet eller ej, så er Christiansborgs politikere i valgkampen nødt til at forholde sig til en psykiatri, der er brudt sammen. Hverken regionerne eller kommunerne har løst deres opgave. Så hvad sætter vi i stedet?

Regioner eller ej ser ud til at blive et af den snarlige valgkamps store spørgsmål. Jeg tror mange havde håbet, at psykiatrien kunne blive et af de markante emner. Men når det kommer til psykisk udsatte, så har det hverken for den venstre eller højre side af Folketinget været et prioriteret emne.

De seneste uger har TV Øst haft fokus på psykiatrien og ikke mindst manglen på psykiatri. Bosteder fortæller, at de ikke kan få psykisk syge beboerne indlagt til psykiatrisk behandlingselvmordstruede bliver sendt hjem uden behandling, og senest kom det frem, at en patient lå fastspændt 13 måneder til sin seng.

Blandt andet derfor har Skovhus Privathospital de seneste to år oplevet en tredobling af patienter. Patienter fra Skovhus Privathospital fortæller til TV Øst, at de har måtte opgive det offentlige system, fordi de ikke fik den nødvendige behandling. Den får de så på Skovhus Privathospital.

Læs hele blogindlægget fra sygehusdirektør Kit Kjærsgaard på DenOffentlige.dk her.